Sezona 2020/21 je u konce a co dál?

01.07.2021 12:36

Tímto týdnem jsme ukončili druhý rok trvání minivolejbalového oddílu pod TJ Sokol Milovice. Jaký tento rok byl? Po loňském úspěšném soustředění a náboru nových dětí jsme věřili, že se podaří oddíl nasartovat a děti naučíme vše potřebné. Kalendář s termíny turnajů, ať už v nově založené okresní minivolejbalové lize nebo oficiálních soutěžích KVS sliboval dostatek zápasů pro všechny děti.

Bohužel nám nejen do trénování vstoupil covid a vlastně nám pohřbil téměř celou sezonu. 

Naštěstí jsme dokázali v polovině května začít trénovat, dokonce se téměř polovina dětí z oddílu zúčastnila turnaje v Benátkách, který byl pro náš oddíl tak úspěšný. K volejbalu jsme dostali dostatečný počet dětí (téměř 60) ve třech skupinách. Na většinu z těch dětí byl vidět zájem o hru a hlavně zlepšení v herních činnostech. 

Kromě netrénování kvůli covidu se nám nepovedlo udržet ten skvělý trenérský kolektiv, kdy nás z různých důvodů opustili tři trenéři. Některé děti se nám z důvodu téměř 9 měsíčního nicnedělání lehce zhoršily. Co nás ale nejvíce mrzí, tak to je nezájem většiny rodičů o děti v oddíle, neomlouvání dětí z tréninku.

Na druhou stranu musím vyzvihnout ty rodiče, co podporují své děti, komunikují  s námi. Za to děkujeme. 

 

Co nás čeká od příští sezony? 

V srpnu soustředění jako příměstský tábor, od druhého týdnu v srpnu budu vypisovat dobrovolné tréninky.

Oproti zvyklostem nám čeká reorganizace v oddílu. Již jsem naznačoval v minulých zprávách, děti budou rozděleny od září do skupin dle věku. Budou mít ve skupině jasně daného trenéra/trenérku. Vy jako rodiče budete komunikovat pouze s tímto trenérem/trenérkou. 

To je v kostce všechno, vše podstatné týkajícín se příští sezony se dozvíte již od svých trenérů. 

Za trenéry Vám přejí hezké, pohodové prázdniny plné zážitků a nezapomeňte na volejbal :-)